Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Магнусен с чудесно представяне, Бътън се бори с трудности

Макларън: Магнусен с чудесно представяне, Бътън се бори с трудности

47
0
германия,Кевин Магнусен,Макларън,Хокенхайм

След квалификацията от двете страни на бокса на Макларън цареше различно настроение. Екипът около Кевин Магнусен празнуваше четвъртото място на младия датчанин, докато при Дженсън Бътън настроението бе по-скоро минорно. Англичанинът ще стартира едва от 11-а позиция в утрешното Гран при на Германия.

„Уикендът до този момент не е никак лесен за мен, което е много неприятно, защото харесвам всичко на и около това трасе“, заяви Бътън след тренировката за място. „Имах и проблеми с баланса на колата. При първия си опит във втората част имаше доста трафик и това ми отне на практика възможността да се класирам за последната част.

При сериите от дълги обиколки в петък изглеждахме доста силни. Имахме затруднения при тези температури на пистата, но се надявам утре да се представим по-силно, особено при положение, че предвижданията са за по-хладно време.

Когато съотборникът ти се класира четвърти, а ти си 11-и със сигурност е неприятно, но смятам, че утре ще се представим по-силно.“

„Мисля, че по отношение на баланса успяхме да извлечем максимума от колата“, заяви от своя страна Магнусен, успял да спечели място на втора редица. „Освен това стратегията ни през цялата квалификация бе перфектна. Искам да благодаря на всички момчета в бокса, които свършиха чудесна работа. Чудесно постижение е, че успяхме да оставим момчетата на Ред Бул зад нас. Оставам с чувството, че разликата ни до челото вече не е никак голяма.

Няма никаква тайна в подобрението ни. Всичко се крие в яка работа, която направи разликата. Определено не разполагаме с най-добрата кола, но сега тя е много по-добре балансирана. Смятам, че представянето ни в бъдеще може да е още по-добро.“

„Кевин кара през целия уикенд брилянтно и резултатът му е доказателство за това“, радваше се и тим шефът Ерик Булие. „Особено днес следобед представянето му бе сензационно. Той се приспособи чудесно към нашия подобрен пакет и във всяка следваща сесия изглеждаше все по-уверен в силите си.

Мотивиращо е за целия отбор, когато виждаш, че сериозната работа се отплаща. Винаги съм казвал, че трябва да останем скромни и смирени, и да се концентрираме максимално върху всяко следващо състезание, за да успеем да извлечем повече от конкурентите си.

Така може и да успеем да запълним дупката. Напредваме с по няколко десети всеки уикенд и може би стигнахме до момента, в които подобренията ни вече са ясно видими. Знаем, че ще е трудно да повторим представянето си във всеки останал уикенд от сезона, но мисля, че бавно започваме да настигаме отборите в челото.“