Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън много щастливи от квалификацията си

Макларън много щастливи от квалификацията си

23
0
Люис Хамилтън

С второ и четвърто място се поздравиха пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън след квалификацията за Гран при на Абу Даби.

– Изключително съм доволен – това е най-доброто ми представяне от Спа насам и натисках колкото мога, за да извлека максимума от болида. А това, че съм сам на 3 стотни от по-бързия Ред Бул е невероятно добра новина за отбора. Работихме страшно упорито цяла година, но не ги догонихме достатъчно бързо. Въпреки това да сме точно зад тях, а Ферари да са зад нас е прекрасно постижение – радваше се Хамилтън.

Той заяви, че утре няма да се тревожи кой е около него на грида, тъй като няма какво да губи и не му се налага да е предпазлив през цялото състезание.

– Те трябва да се притесняват кой е около тях! Може би трябва да помислят за това… Но темпото ни с Дженсън е окуражаващо с оглед борбата за второто място при конструкторите. Би ми харесало страшно много да вземем двойна победа утре. Не се фокусирам върху титлата при пилотите, а върху успеха в надпреварата – допълни Хамилтън.

Бътън също бе щастлив от прогреса си след поредните проблеми вчера.

– Имах проблем със сериозни вибрации в спирачките в Q1, но нещата се поуталожиха в Q2 и Q3. В последната си обиколка изтървах линията, а това е разочароващо, тъй като можех да съм още по-напред. Колите изглежда са доста близо като представяне и битката ще е страхотна. Моята цел е да взема възможно най-много точки – каза световният шампион.