Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън може да използва двигателите на Мерцедес от 2021 г.

Макларън може да използва двигателите на Мерцедес от 2021 г.

2821
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Спас Генев

Екипът на Макларън може да използва задвижващи системи на Мерцедес от 2021 г. Това съобщава испанското издание Мarca.

Според информацията в екипа от Уокинг не са доволни от надеждността на моторите на Рено, които използват в момента. Именно заради проблем с агрегата в последната обиколка от състезанието в Белгия отпадна Ландо Норис.

Критики към представянето на моторите на Рено след надпреварата отправи другият пилот на Макларън Карлос Сайнц. Той имаше проблеми с мотора още на старта и също отпадна.

„Досега имахме 3 еволюции на двигателя, каза Карлос. – Не забелязах разлика нито при първата, нито при втората. Очаквахме повече и от 3-ата. Двата ни проблема с мотора са малко недопустими. Трябва да говорите за това с Рено.“

Наскоро спортният директор на Макларън Андреас Зайдъл заяви, че в тима имат договор с Рено до 2020 г. „Имаме контракт с тях и за следващата година. За 2021 г. ще видим“, каза Зайдъл.

Според него в Рено полагат големи усилия да решат проблемите си, като е важно отношенията между френския доставчик и Макларън да останат прозрачни.

За последно от Макларън използваха двигатели на Мерцедес през 2014 г. в началото на новата турбо ера. След края на сезона сътрудничеството беше прекратено и тимът от Уокинг премина към агрегатите на Хонда.