Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън може и да сменят носа

Макларън може и да сменят носа

182
0
Макларън,МР4-27

Докато течаха първите обиколки на пилотите на пистата Херес, в падока се заговори, че е възможно Макларън да променят колата си. Смята се, че вероятно тимът е готов и с висок нос като на останалите екипи и може да го монтира на МР4-27, нищо, че започва подготовка с най-красивото решение на предната част.

Носът на Макларън е изчистен като профил, защото всичките му повърхнини са доста под разрешените от правилата 55 см от пода в предната част и 62,5 см пред кокпита.

Според главния конструктор на Заубер Мат Морис при достигането на тези максимални стойности аеродинамиката има предимства и както той се изрази, може би някой е искал да изглежда по-скоро красив.

Разбирането на повечето експерти е, че по-високият нос позволява използването на повече въздух под него към пода, което е важно при забраната на обдухването на дифузьорите.

В тима на Мартин Уитмарш обаче всичко изглежда спокойно. Дженсън Бътън наистина не кара много от сутринта и използва гуми софт, докато другите работеха предимно с медиум и направи серия от проверки на системите, като за след обяд са предвидени по-дълги серии.