Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън на върха през втория ден от тестовете в Барселона

Макларън на върха през втория ден от тестовете в Барселона

25
0

Пилотите на Макларън завършиха начело втория пореден ден от изпитанията в Барселона, Испания. Титулярите на Сребърните стрели имаха за задача да оценят работата на последните подобрения, направени по МР4-23 и да сигнализират къде може да се крият евентуално техните слаби места. Освен това по време на сутрешната сесия те тренираха спирания в бокса и правиха квалификационни симулации, а следобед изпробваха поведението на колата на дълга дистанция. И двамата пилоти обаче спряха на пистата заради проблем, причинен от системата за дозареждане на гориво, който бе решен за кратко време след това.
За разлика от миналата седмица, когато екипите бяха принудени да тестват почти през цялото време на мокра писта, сега трасето бе сухо.
Люис Хамилтън приключи на първа позиция с най-добро време от 1:21.234, следван от съотборника си Хейки Ковалайнен – 1:21.434.
Сочените за главни конкуренти на тима от Уокинг пилоти на Ферари записаха трети и пети резултат. Райконен постигна 1:21.722, а Маса 1:22.513. Между тях успя да се класира Нико Розберг от Уилямс, които определено изненада с поредното си добро постижение на предсезонните тестове. Но да не забравяме, че има много странични фактори, които влияят върху представянето на пилотите по време на изпитания и реалната форма на британския тим ще може да се види едва при стартирането на сезона.
Шести се нареди Джанкарло Фисикела от Форс Индия, а след него финишира Себастиан Фетел, който кара за Ред Бул на мястото на контузения Дейвид Култард и навъртя най-много обиколки за деня – 109.
Една от изненадите бе постигнатото от Дженсън Бътън девето място с болида на Хонда RA108, което на фона на досегашните му постижения на тестове си е направо обнадеждаващо.
Фернандо Алонсо сякаш, за да потвърди коментарите си за формата на Рено, записа 13-то време (1:23.112), а последен остана Тимо Глок (1:23.561) от Тойота.