Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън начело в започналите тестове на Херес

Макларън начело в започналите тестове на Херес

21
0

Люис Хамилтън и Педро де ла Роса оглавиха класирането през първия официален ден от тестовете на пистата Херес. И двамата пилоти успяха да изпълнят програмата си без появата на някакви съществени проблеми. Времето на британеца бе 1:19.102, а на испанския му колега 1:19.287.
След двамата се нареди пилотът на BMW Роберт Кубица с резултат 1:19.539, а четвърти и пети останаха съответно Казуки Накаджима от Уилямс и Нелсън Пикет младши от Рено. Бразилецът прекара част от тестовата си сесия, упражнявайки питстопове.
Ник Хайдфелд се класира шести, но денят далеч не премина безпроблемно за него. В сутрешната сесия колата му спря на изхода от питовете, а после се появиха и други дребни проблеми.
Преди началото на сутрешната сесия на пистата Херес възникна малък безпорядък. В 9 ч сутринта местно време болидите се бяха наредили за излизането си на пистата, но работата им бе възпрепятствана. Червените светлини продължиха да светят, защото работник, който помагаше при подобряване зона за сигурност на последния завой преди теста на МотоGP този уикенд, бе забелязан да се разхожда по пистата. Така началото на сесията закъсня с 5 мин.