Начало Автомобили Макларън най-накрая разкриха пълните спецификации на МР4-12С

Макларън най-накрая разкриха пълните спецификации на МР4-12С

46
0

Макларън Аутомотив разпространиха ново видео, в което разкриват пълните спецификации на модела МР4-12С.

3,8-литровият туин-турбо V8 мотор, разположен централно в задната част на автомобила, развива максимална мощност от точно 600 конски сили и въртящ момент от 600 Нютонметра.

С негова помощ супермоделът може да развие 100 км/ч от място за 3,3 секунди (3,1 сек. при използване на специални гуми Пирели Корса), а границата от 200 км/ч се достига за 9,1 секунди (8,9 с Пирели Корса). Двигателят е свързан със 7-степенна SSG трансмисия, която има три режима на работа – Normal, Sport и Track.

Карбоновото шаси на МР4-12С тежи само 75 кг, а сухото тегло на колата е 1301 кг. То обаче може да бъде допълнително намалено посредством допълнителни олекотяващи детайли, които Макларън ще пуснат като опция за модела след време.

Същевременно окачването също ще има три режима на работа, които обаче са напълно независими от настройките на скоростната кутия.

В момента моделът все още преминава последната фаза тестове, преди да започне производството му, като четири негови прототипа вече се движат по пътищата в Испания и Португалия за изпитания в реална среда.