Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спортният директор на Макларън: Не мисля, че ще стигнем до момент, в...

Спортният директор на Макларън: Не мисля, че ще стигнем до момент, в който да отпишем шампионата

54
0
Сам Майкъл

Отборът на Макларън се надява на по-добро представяне на състезанието за Гран при на Великобритания, каза спортният директор на тима Сам Майкъл. Той добави, че екипът ще продължи да работи по развитието на автомобила си за сезон 2013.

Още от началото на настоящия сезон отборът от Уокинг има проблеми с MP4-28, като в момента тимът се намира на 6-то място в класирането при конструкторите, а най-добрият им резултат от началото на сезона е 5-та позиция на Дженсън Бътън в Гран при на Китай. Въпреки невъзможността да се състезават с лидерите в шампионата в момента, Сам Майкъл отбеляза, че след всяко следващо състезание Макларън върви напред в развитието си.

Не мисля, че ще стигнем до момент, в който да отпишем шампионата – коментира той. – Винаги ще продължаваме да подобряваме колата и да имаме добри резултати до края (на сезона). Що се отнася до развитието и новите части за болида, то затварянето (на фабриките) през август ще е естествена точка за повечето отбори, от която да започнат да приключват с работата по автомобилите за тази година и да вложат всичко в 2014-та.

Дженсън Бътън пък смята, че за да има успех отборът догодина, трябва да решат проблемите си с настоящия болид:

Въпреки че колата за 2014 г. ще е различна, първо трябва да разберем настоящия болид, за да направим стъпка напред следващата година. Също така искаме да печелим състезания този сезон. Това се отнася до всеки, който работи в Макларън.

Според Майкъл на Силвърстоун болидът ще е по-конкурентоспособен отколкото в Канада. Той отбеляза още, че частите, които са донесли за надпреварата в Монреал, ще работят по-добре във Великобритания (това сподели и Дженсън Бътън след състезанието на пистата Жил Вилньов).

Имаме много неща, които ще направим по време на тренировките на Силвърстоун. Надявам се, че ще донесат по-добро представяне на колата. Вероятно е нереалистично да мислим, че ще направим толкова голяма стъпка, която да ни изведе в челото. Просто трябва да опитваме и да правим малки стъпки всеки път – допълни Майкъл.