Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не са недостижими, смята Виджай Маля

Макларън не са недостижими, смята Виджай Маля

71
0
бокс,гараж,пит,Форс Индия

Макларън не са недостижими, въпреки че в момента имат предимство в точките, смята шефът на Форс Индия Виджай Маля.

Отборът от Уокинг заема петата позиция при конструкторите със 76 точки – 14 повече от тима от Силвърстоун.

Целта ни не се е променила. Макларън имат предимство в точките, но не са напълно недостижими. Има сериозен актив за печелене и трябва да се опитаме да си върнем нивото на представяне от първата част на сезона – заяви Маля преди Гран при на Корея.

Той обясни още, че пистата Йонгам не е сред силните за Форс Индия трасета, но все пак тимът взе точки там миналия сезон.

Отиваме там, за да научим колкото се може повече, да опитаме да подобрим квалификационната си скорост и да имаме добра стратегия в неделя. В Сингапур състезанието се получи чудесно за нас. Инцидентът на Пол [ди Реста] ни лиши от потенциално шесто място, тъй като той вървеше пред [Фелипе] Маса. Това показва огромната разлика между случващото се в квалификация и ставащото в състезание. Още след свободните тренировки знаехме, че имаме добро темпо и това си пролича – допълни Маля.

Самият Ди Реста се прибра в Европа, където тренира усилено преди да потегли за Корея. Разочарованието все още тормози шотландеца, но той вече очаква с нетърпение да излезе на Йонгам.

Пистата е необикновена, но ми харесва да карам там. Трите й сектора са много различни един от друг. Гумите ще са същите като в Сингапур и ще е интересно да видим как ще вървят. Ние по принцип се представяме чудесно със суперсофт, но имаме повече грижи с медиум – обясни Пол.

Адриан Сутил отбеляза, че досега не е постигал успех в Кория, но иска да поправи този пропуск през идващия уикенд.