Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не са разочаровани от сезона си досега

Макларън не са разочаровани от сезона си досега

53
0
Джонатан Нийл,Люис Хамилтън,Марк Уебър,Себастиан Фетел

Екипът на Макларън не е разочарован от досегашното си представяне през сезон 2011 г. във Формула 1, заяви управляващият директор на екипа Джонатан Нийл в редовното си телефонно интервю преди поредната надпревара.

Отборът ни има наистина много победи и спечелени шампионати, а според мен и тази година водихме наистина добри битки, като ще продължим да го правим до края на сезона. Иска ни се, разбира се, да се намираме в позицията на Себастиан Фетел – сваляме шапка на Ейдриан [Нюи] и целия им екип не само за чистата скорост на автомобила, но и за постоянството им през годината. Просто ние трябва да свършим по-добра работа. Не ни удовлетворява да сме втори и ни се ще да вземем победи в оставащите шест старта – заяви Нийл. – Отборът ни е силен. Направихме някои промени, но във Формула 1 става дума за иновации. Истина е, че трябва да си добър във всичко, но съм убеден, че доста други отбори (и ние включително) поглеждат назад към проблемите в работата, грижите с издръжливостта или катастрофите и се питат ами ако… Такава е природата на спорта, трябва да се справяш с подобни неща. Но не сме обезкуражени или нещо подобно. Твърдо решени сме да спечелим още състезания, както и да започнем следващия сезон с бърз от самото начало автомобил. Убеден съм, че Ред Бул ще са горчиво разочаровани, ако не спечелят шампионата, като се има предвид авансът им. Но има още 6 надпревари, тоест още 6 възможности за победи. А ние сме тук, за да сме първи – както в отделните състезания, така и в шампионата – и е твърдо рано да бъдем напълно отписвани.

Вниманието на отбора и хората в Уокинг обаче постепенно се измества към колата за догодина, призна Нийл, тъй като е просто невъзможно в съвременната F1 да се съсредоточиш на 100% върху настоящия болид и неговото непрекъснато развитие до самия финал на сезона.

Колегите ни от Ферари обявиха, че вече не работят по колата си, но и те са наясно, че развитието от сега до края на сезона се пренася в по-малка или голяма степен и към автомобилите за следващата година – допълни той.