Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не се чувстват застрашени от напредъка на Ферари

Макларън не се чувстват застрашени от напредъка на Ферари

39
0
Люис Хамилтън

Макларън не се чувстват застрашени от напредъка на Ферари и продължават да се готвят за предстоящите кръгове от световния шампионат на Формула 1 по обичайната си програма, заяви управляващият директор на екипа Джонатан Нийл. Изявлението му бе по повод победата на Скудерията в Гран при на Великобритания и показаното по-добро темпо на трасето, докато Дженсън Бътън и Люис Хамилтън изостанаха значително. Причините са комплексни, обясни Нийл и продължи:

До миналата седмица водехме битка единствено срещу Ред Бул. Ферари направиха стабилен прогрес в последните четири или пет състезания в квалификациите. В частта на надпреварата на Силвърстоун, когато пистата изсъхна, Алонсо показа разликата в темпото. Имаме го предвид и не пренебрегваме случващото се. Нашите коли трябваше да са около второ-четвърто място, но поради други фактори се оказаха извън битката.

Той призна, че смяната на правилата относно обдухването на дифузьорите по време на самия уикенд във Великобритания, е коствала на Макларън далеч повече, отколкото на съперниците им във Ферари и Ред Бул.

Това е факт, а не мнение. Изостанахме спрямо тези два отбора с 0,7-0,8 сек. Затова се оказахме сред други екипи в колоната. Но докато е математически възможно, ще продължим да се борим за шампионата. Дори вече да не е, в никакъв случай не означава, че ще се откажем да водим битка за победите в надпреварите. Работата върви както обикновено и определено няма да се дадем лесно на Ред Бул – допълни управляващият директор.

Що се отнася до информациите в различни медии, че в Макларън може би търсят нов шеф на екипа си и Мартин Уитмарш е застрашен, то Нийл заяви, че не са ги приели особено сериозно.

Мартин върши фантастична работа в Макларън. Искаме Мартин, Люис и Дженсън да останат при нас в дългосрочен план – бе категоричен той.

Ексклузивно интервю с Джонатан Нийл за организацията и работата в Макларън ще може да откриете в брой 141 на списание ClubS1 (август).