Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън нямат намерение да сменят Мерцедес като доставчик на двигатели

Макларън нямат намерение да сменят Мерцедес като доставчик на двигатели

62
0
Макларън

Отборът на Макларън няма намерение да сменя Мерцедес като доставчик на двигатели. Това обясни управляващият директор на тима Джонатан Нийл в телефонното си интервю преди Гран при на Сингапур.

Повод за думите му станаха предположения, че Макларън са пренебрегвани заради заводския тим на автомобилния производител. Нийл бе категоричен, че такова нещо няма и работата продължава нормално.

Няма да обсъждам конкретно договорните условия, но мога да дам железни гаранции за това, че възнамеряваме да останем с Мерцедес-Бенц и настоящите двигатели са преход към следващото поколение агрегати. Те са партньора ни за мотори, искаме да работим с тях и желанието ни е да продължим още дълги години сътрудничеството си – заяви той. – Предположението, че вече не сме толкова близки с тях, е неправилно. Връзките ни с Мерцедес-Бенц Хай-Пърформанс Енджинс в Бриксуърт са дълги, познаваме прекрасно момчетата. Нашата задача, както и тяхната, е да покажем, че щутгартският двигател е най-добрият на грида във всеки един аспект. По никакъв начин не чувствам, че сме оставени на втори план или държани надалеч. Според мен и ние, и Бриксуърт преследваме едно и също нещо: Мерцедес да са най-добрият агрегат през 2014 г.

Според Нийл част от предположенията за разрив или поне охладняване на отношенията с Мерцедес идват от бурното напоследък развитие на Макларън Аутомотив. Той обаче бе категоричен, че дейността на тази част от Макларън Груп не бива да се бърка в никакъв случай с отбора от Формула 1.