Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън няма да забраняват на пилотите си да се борят на пистата

Макларън няма да забраняват на пилотите си да се борят на пистата

38
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън имат картбланш от тима си да продължат да се състезават помежду си на пистата. Двамата направиха истински спектакъл на Хунгароринг по време на последното състезание от шампионата преди лятната почивка и се гонеха гума до гума цели пет обиколки. Напрежението на питуола бе видимо, но нито един от състезателите не получи инструкция да се въздържа от борба. След финала управляващият директор Джонатан Нийл заяви, че Бътън и Хамилтън имат пълната подкрепа на екипа и няма да им бъде забранявано да водят битки помежду си.

Няма да правим компромис с ценностите си. И в Канада имаха разрешение да се гонят, а тогава дори се удариха. Рисковано е, но при двама световни шампиони няма как да не се стигне до борба – обясни Нийл. – Всеки трябва да управлява тима си според собствените си правила, но ако погледнете нашата история, то ще видите, че не дърпаме назад пилотите си. Факт е, че на питуола такива моменти са стресиращи, а механиците в бокса гледат с напрежение случващото се. Понякога нещата се объркват. Друг път се получават.

Състезателите са благодарни, че отборът им не ги ограничава, като Дженсън допълни, че при двубой на пистата не мислиш дали срещу теб е съотборникът ти или друг пилот, а просто искаш да спечелиш позиция.

Печелили сме титлата и не ни интересува да сме втори на финала. Искаме да сме на върха. Аз лично не карам през сезона с идеята да победя единствено съекипника си – целта ми не е Люис, а победата – заяви Бътън, който спечели в Унгария своя старт №200 в F1.