Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: На настоящия етап изглежда като че ли няма ясен лидер или...

Макларън: На настоящия етап изглежда като че ли няма ясен лидер или изоставащ отбор

1886
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Спас Генев

От тима на Макларън изразиха удовлетворение от работата си по време на първия предсезонен тест във Формула 1 за 2022 г. Пилотите на отбора Ландо Норис и Даниел Рикиардо направиха общо 365 обиколки.

„Успяхме да използваме максимално времето си на писта и с двамата си състезатели. Доволни сме от количеството свършена работа, която ни помогна да разберем по-добре новия MCL36“, посочи Андреас Зайдл.

„Бяха продуктивни три дни в Барселона. Сега разполагаме с много данни за анализ преди да се отправим към Бахрейн за официалния предсезонен тест и надпреварата там. Ландо и Даниел дадоха добра посока за работа на екипа в Уокинг.“

„Въпреки значителната промяна в правилата пък конкуренцията е много сериозна. На настоящия етап изглежда като че ли няма ясен лидер или изоставащ отбор, въпреки че има толкова различни философии и решения за колите на отделните екипи“, допълни шефът на Макларън в F1

Ландо Норис заяви, че е имал проблеми тук-там, но „изпълнихме голямата част от тестовата си програма и разбираме повече колата“.

„Аз бързо се почувствах добре в автомобила“, продължи британският пилот. „Сега ще се съсредоточим върху прегледа на всичко свършено и изпробвано, за да се опитаме да отбележим прогрес до Бахрейн. Не мисля, че имахме толкова проблеми, колкото някои други отбори. Болидът ни е издръжлив и добър, а това ми дава увереност.“

Даниел Рикиардо каза, че и според него Макларън е в добра позиция. Австралиецът имаше шанс да покара малко на мокро и бе доволен от поведението на MCL36 и в тези условия.

„Определено мисля, че сме в добра позиция, но винаги има по какво да се работи и подобрява. Като цяло бяха почти безпроблемни три дни, което е прекрасно за целия отбор. Благодаря на всички от тима, трудили се толкова упорито, за да сме в подобна позиция в момента“, каза още Рикиардо.