Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън нямат място за Магнусен в отбора им в Индикар

Макларън нямат място за Магнусен в отбора им в Индикар

Кевин Магнусен, Индикар
снимка: Хаас

Кевин обяви в четвъртък, че в края на настоящия сезон ще напусне Хаас. Шансовете му за оставане във Формула 1 изглеждат малки, но датчанинът е изразил интерес за участие в различни шампионати. Той самият спомена, че е заинтересован от участие в Индикар, макар и това да изглежда трудно към момента.

Зак Браун сподели, че Макларън щеше да обмисли привличането на Магнусен в Индикар отбора, ако селекцията им за 2021 не беше финализирана.

„Кевин е много бърз пилот, много агресивен. Мисля, че неговия стил на каране подхожда на Индикар. Ние вече сме готови със селекцията си за догодина. Така че не мисля, че има възможност за Кевин в нашия отбор. Ако имаше такава, със сигурност щяхме да я обмислим.“


Преди време от Макларън са изразили интерес към привличането на Серхио Перес за отбора им в Индикар. Те са били готови да имат трета кола в шампионата при наличието на достатъчно пари от спонсори. Зак Браун обаче сподели, че вероятността за три коли не изглежда голяма, с изключение на Инди 500.

„Серхио е изключително добър пилот и такъв, който би било страхотно да имаме в Индикар. Очаквам той да остане във Формула 1, но не знам това със сигурност.“