Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън нямат намерение да правят собствени двигатели

Макларън нямат намерение да правят собствени двигатели

37
0
Мартин Уитмарш

Макларън не планират да развиват и произвеждат свой собствен двигател вследствие на промените в правилата за моторите във Формула 1, заяви Мартин Уитмарш по време на представянето на новия болид на тима за 2012 г. За момента отборът няма и никакво намерение да се отказва от агрегатите на Мерцедес.

През последните дни се разпространяваше слух, че Макларън преговарят с PURE на Крейг Полок. От Уокинг отрекоха информацията. Шотландецът планира да стане доставчик във Формула 1, като разработи новите V6 турбомотори, които ще се използват от 2014 г. нататък.

Преди известно време имаше и информации за разговори между тима и Хонда, но те също бяха отхвърлени.

Спекулациите са породени от наближаването края на договора на Макларън с Мерцедес – мнозина се питат по какъв път ще поемат сребърните. Идеята в Уокинг сами да започнат да си правят агрегатите също се върти в публичното пространство, но Уитмарш за пореден път я опроверга.

Формула 1 е изключителна среда за промотиране на бранд. Хората спекулират заради програмата ни за автомобили, но нямаме планове – в кратко-, средно- и дългосрочен план – да произвеждаме собствени двигатели за F1 – бе категоричен англичанинът. – Мерцедес са невероятен партньор вече 18 години и правят може би най-добрите двигатели във Формула 1. Общата ни работа е страхотна и възнамеряваме да продължим да се трудим заедно – допълни той.