Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън обмисляли да привлекат Ковалайнен, ако Хамилтън си тръгне

Макларън обмисляли да привлекат Ковалайнен, ако Хамилтън си тръгне

36
0
Хейки Ковалайнен

Така нареченият silly season – времето, когато се появяват какви ли не слухове за това кой от пилотите къде ще кара през следващия сезон – продължава с пълна сила. Последните твърдения се отнасят до Хейки Ковалайнен, който е свързван и с Макларън, и с Ферари.

Финландският пилот кара в момента за Катерам, но името му често се споменава напоследък като евентуален заместник на Люис Хамилтън, ако световният шампион за 2008 г. напусне тима си. Хейки познава екипа на Макларън от двете си години там (2008 и 2009 г.), така че моментално бе набелязан за вариант да отиде в Уокинг.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви след Гран при на Италия, че няма план Б – идея какво ще прави, ако Хамилтън си тръгне. Ковалайнен не е лоша идея с оглед на факта, че познава отбора, а представянето му в недотам бързия болид на Катерам привлече вниманието още на Ферари и Лотус.

В Маранело не подновиха договора на Фелипе Маса, но списъкът с кандидати за кокпита на бразилеца вече наброява кажи-речи половината падок. Напоследък особено упорито се спряга Нико Хюлкенберг (Форс Индия), но освен него има още цял куп имена.