Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън обнадеждени от петъчните резултати

Макларън обнадеждени от петъчните резултати

39
0

В екипа на Макларън са обнадеждени от представянето на своите пилоти, след като Ковалайнен и Хамилтън оглавяваха класирането и в двете петъчни тренировки. На тази база Сребърните стрели се надяват и резултатите им в квалификацията да са на коренно различно ниво отколкото обичайните този сезон.

Хейки Ковалайнен приключи сесиите съответно на 1-о и 2-о място. Голям принос за резултат разбира се имат и внедрените в колата му подобрения, с които Люис Хамилтън разполагаше още в Германия. Благодарение на тях нивото на аеродинамично сцепление се е увеличило, а стабилността при спиране е значително по-добра.

„Разполагах с пълния пакет подобрения, с който Люис кара на Нюрбургринг и сега колата се управлява много по-лесно – разкри Хейки. – Имаме нов под, предно крило, подобрена каросерия и малки промени в окачването. Наистина пакетът с нововъведения е доста голям и вече знам колко сериозно е работил екипът, за да е готово всичко за Унгария. Днес на пистата ще пристигнат и още нови компоненти.”

Хамилтън също демонстрира завидна форма в тренировките завършвайки ги респективно на 3-а и 1-а позиция. След края на деня британецът обобщи:

„Усъвършенствахме подобренията, които използвахме на Нюрбургринг и изглежда те работят. Все още обаче имаме доста работа, докато победим Ред Бул на практика. Но е окуражаващо да регистрираме такива резултати.”

За това, което липсва на МР4-24 понастоящем, Хамилтън допълни:

„За разлика от Браун GP и Ред Бул не можем да ускоряваме толкова рано, колкото те. Губим време при излизането от завоите на правите.”