Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън обнадеждени от подобренията си

Макларън обнадеждени от подобренията си

33
0

Облаците в Макларън, поне по отношение представянето на пилотите в състезателния уикенд, малко се поразкъсаха. В квалификацията за Гран при на Китай Люис Хамилтън се класира девети, а Хейки Ковалайнен изпусна да се класира в топ 10 за 0,063 сек и ще се нареди 12-и на стартовата решетка. Английският пилот заяви, че е много доволен, тъй като отборът напредва.

Прогресираме стъпка по стъпка. Благодаря на всички момчета и във фабриката, които вършат фантастична работа – всяка малка част ни помага да наваксаме [изоставането] спрямо лидерите. Предстои ни още дълъг път, но определено се чувства, че сме започнали да се възстановяваме – допълни Хамилтън.

Ковалайнен предпочете по-старата версия на предно крило и като цяло остана доволен от колата си. В квалификацията финландецът бе уверен в потенциала на болида си, но блокира на влизането в 11-и завой. Последният му опит за бърз тур бе изоставен, след като времето му в средния сектор на трасето не бе достатъчно добро. Хейки също отбеляза подобрението в колата този уикенд и допълни, че 12-а позиция не е показателна за истинското му темпо. Той искрено се надява собственият му късмет да проработи, след като все още няма и една състезателна обиколка зад гърба си от началото на сезона.

Надеждата в екипа на Сребърните стрели пролича и в думите на шефа им Мартин Уитмарш:

Деветото място на Люис отбелязва първия път този сезон, когато стигаме до третата част на квалификацията. Истина е, че имаме още дълъг път пред нас и няма да сме доволни, докато не се върнем в челото, но стъпката е окуражаваща и важна за целия отбор.