Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън обяснили на Люис решението за втория пит стоп

Макларън обяснили на Люис решението за втория пит стоп

45
0

Въпреки че Люис Хамилтън негодуваше срещу решението на Макларън да го извикат за втори път в бокса по време на Гран при на Австралия, то от отбора iа успели да го успокоят и да обяснят решението си.

Екипът ми обясни причините за втория питстоп, като разбирам, че те се стараеха да задържа позицията си пред Марк [Уебър] и Нико [Розберг]“ – казва британецът. Преди това обаче бившият световен шампион бе изключително яростен, че е бил извикан и не е получил шанс да направи победата на Макларън двойна.

Интересното е, че Заубер С29, за когото се говореше, че най-добре съхранява ресурса на гумите, всъщност не се справи толкова, като Педро де ла Роса съжаляваше, че не е влязъл за втори път в бокса.

„Накрая наистина не ми бяха останали задни гуми. Бях направо беззащитен, когато Михаел [Шумахер] и Хайме [Алгерсуари] минаха покрай мен и ме изпревариха“ – казва испанецът.

Междувременно в момента Хамилтън си почива в Малайзия, като е категоричен, че неприятният привкус от Австралия ще бъде бързо забравен покрай подготовката за състезанието на Сепанг.