Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Макларън не е приоритет да запазят пилотите си през 2015 г.

За Макларън не е приоритет да запазят пилотите си през 2015 г.

54
0
Дженсън Бътън,Макларън,МР4-28,Серхио Перес

Отборът на Макларън е доказвал в миналото, че не се притеснява от промени в състава си при необходимост, каза управляващият директор на тима Джонатан Нийл. Очаква се от Уокинг скоро да обявят, че Дженсън Бътън и Серхио Перес ще продължат да карат за екипа и през 2014 г., но дали това ще е така и през сезон 2015, когато Хонда отново ще доставя двигатели на отбора, остава неясно. 

Това, което искаме, е талант и представяне на високо ниво – каза Нийл в отговор на въпрос на Аутоспорт дали стабилността при пилотите е важна за сезон 2014 и 2015. – В миналото сме показвали, че не ни е страх да правим промени в отбора, когато усещаме, че имаме нужда от тях, без значение дали е вътре в организацията или с пилотите, за да свършим работата си. Силно развълнувани сме от връщането на Хонда и работим усилено, за да постигнем успех. Но също така очакваме с нетърпение това, което се надяваме, че ще е много конкурентоспособен двигател от Мерцедес през 2014 г.

Нийл допълни, че отборът на Макларън ще обяви пилотите си за сезон 2014 скоро.

Не мога да ви кажа кога, но очевидно моментът, в който ще разясним ситуацията, няма да се забави прекалено. Сега сме концентрирани върху подготовката си за този уикенд, уверявайки се, че ще попием колкото се може повече информация от този сезон и че ще се подготвим добре за следващата година. Така че това е нашият приоритет в момента. Не казвам, че пилотите са на второ място, но когато имаме какво да споделим, ще ви уведомим.

На въпрос дали забавянето е, защото тима преговаря с различни състезатели от настоящите, Нийл отговори:

Намираме се във време от годината, в което всеки говори с всекиго, без значение дали хора от техническия персонал се местят или пилотите. Не би било редно от моя страна да спекулирам, но ще стане скоро (обявяването на състезателите, б.а.).

Управляващият директор на тима също така обясни, че пилотите от програмата на Макларън за развитие на млади състезатели Кевин Магнусен и Щофел Вандорн, които са водачи в класирането в световните серии на Рено, заслужават да стигнат до Формула 1 и че от Макларън очакват това да се случи в „не толкова далечното бъдеще”.

Пилотът на Макларън Дженсън Бътън обясни от своя страна, че удължаването на договора му е просто формалност и няма притеснения относно това къде ще кара догодина, но не уточни плановете си за 2015-та:

От дълго време това е формалност. Не е проблем за никоя от страните. Просто ще се концентрираме върху надпреварите и ще се състезаваме заедно и през 2014 г. Все още нищо не е уточнено за годината след това. 2014-та е опция от предишния договор, след това ще видим. Силно развълнуван съм за бъдещето.

Серхио Перес пък обясни, че вече е провел дискусии с отбора за 2014 г., като каза, че остава документите да бъдат изготвени и подписани.