Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън окуражени от по-предсказуемото и по-леко управление на MP4-29

Макларън окуражени от по-предсказуемото и по-леко управление на MP4-29

34
0
Дженсън Бътън

Макларън MP4-29 бе с по-предсказуемо и по-леко управление по улиците на Монако в свободните тренировки преди шестия кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1. Това окуражи отбора за по-нататъшното представяне, заяви рейсинг директорът Ерик Булие.

Тимът от Уокинг отчаяно се нуждае от по-добра надпревара, след като вече три поредни старта няма отбелязана нито една точка.

В крайна сметка и най-малката грешка има огромни последствия на това трасе, така че е добре да знаем, че болидът дава на пилотите ни стабилна платформа за развитие – продължи Булие. – Програмата ни бе скъсена заради дъжда между двете тренировки, което по принцип означава сериозно натоварване в събота сутрин, особено като се има предвид, че не успяхме да изпитаме всички настройки и нямаме никакви дълги серии.

Дженсън Бътън отбеляза, че не е имал кой знае какво механично сцепление, но колата е вървяла чудесно на суха писта.

Суперсофт е прилична гума, но на мокрото трасе интермедиите не работеха особено добре, дори при почти изсъхнал асфалт. На пета превърташ колелата, което е необичайно усещаш. Освен това казах, че на новата настилка в средния сектор може да няма прилепяне, но съм много доволен да заявя, че организаторите са свършили страхотна работа там. Много писти могат да научат доста от тях. Сцеплението беше страхотно, като се има предвид, че асфалтът е чисто нов. Сега се надявам само на суха писта в събота – мисля, че на всички им е нужно да свършат още малко работа, за да си довършат реглажите – допълни англичанинът.

Кевин Магнусен повтори, че на колата като цяло й липсва аеропритискане. Той също не успя да свърши всичко по настройките си, но се чувстваше комфортно зад волана:

Естествено, че има какво да подобрим, но сега вървим стъпка по стъпка. Беше удоволствие да се кара по пистата. Нямам търпение за квалификацията и обиколките с малко гориво и нови гуми.