Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън оптимисти за надпреварата

Макларън оптимисти за надпреварата

47
0

Екипът на Макларън остана оптимистично настроен за утрешната Гран при на Европа, след като Люис Хамилтън се класира трети на стартовата решетка в днешната квалификация. Англичанинът дори призна, че самият той е останал изненадан от постигнатото, след като тимът позагуби темпо.

– Наистина съм щастлив, тъй като доста хора имат подобрения по автомобилите си на тази писта. Накрая просто бях малко по-предпазлив. В последния си бърз тур изпуснах колата в 12-и завой и задницата избяга. Накрая даже бях изненадан, че съм трети. Интересно състезание ще е, да видим как ще се справим с гумите, но всичко е възможно. Първият завой и първите три обиколки ще са жизненоважни. Все пак не смятам, че ще има някакъв проблем – заяви той.

Дженсън Бътън в последния момент отиде седми, но въпреки това остана оптимист за състезанието, в което Макларън по принцип вървят по-добре, отколкото в надбягванията за място на грида.

– Определено е разочароващо, тъй като нещата определено вървяха добре в последната част на квалификацията и си бях съвсем щастлив чак до последния завой – призна световният шампион за 2009 г. – Точно там загубих няколко десети и цялото време отиде. Времената в тази квалификация бяха невероятно близки, така че тези десети от секундата означаваха няколко места назад.

Той обаче бе категоричен, че МР4-25 е по-бърз във Валенсия, отколкото екипът е очаквал.

– Според мен все пак доказахме следобед, че болидът е по-добър, отколкото мнозина смятаха в началото на уикенда. Надяваме се на добро състезание утре – чист старт от по-чистата страна на грида, като можем и да сме малко по-агресивни със стратегията си – допълни Дженсън.