Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън оптимисти за останалата част от уикенда

Макларън оптимисти за останалата част от уикенда

49
0

Люис Хамилтън бе най-бърз и в двете свободни тренировки преди Гран при на Малайзия, но и за него петъкът на пистата Сепанг не премина съвсем безоблачно. Англичанинът не бе доволен от начина, по който се превключваха предавките нагоре, тъй като бил прекалено агресивен и колелата на неговия Макларън МР4-25 превъртали. При сваляне на скоростите проблем не съществуваше.

– Чувствам се добре в автомобила. Все още се опитваме да разберем възможно най-добре гумите си, но вървим в правилната посока. Тази вечер мисля да направя някои промени заедно с инженерите си. Оптимисти сме, че сме направили стъпка напред – заяви Хамилтън.

Дженсън Бътън от своя страна промени реглажи, за да пооправи баланса си, тъй като предната част бягаше във високоскоростните завои, а в седми завой се дестабилизираше задницата.

– Отне ми доста време да намеря настройки днес – призна той. – Чак към края на втората тренировка нещата с баланса започнаха да се оправят. Хубаво е, че успяхме да стабилизираме колата, като се има предвид откъде тръгнах и колко далеч бе поведението в началото от това, което аз исках. Не знаем как ще се прояви времето утре, но ще се справим при всички случаи! – оптимистично завърши Бътън.