Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън остават с вдигната глава

Макларън остават с вдигната глава

54
0

От тима на Макларън казаха, че няма да оставят разочарованието от 25-секундното наказание на Люис Хамилтън да им попречи на подготовката за Гран при на Италия.

Хамилтън спечели надпреварата на пистата Спа-Франкоршамп след страховита битка с Кими Райконен с Ферари, но след това стюардите решиха, че британецът е спечелил предимство неправомерно.

Пилотът отряза шикана две обиколки преди края на състезанието, с което успя да премине пред Кими . Въпреки това той намали, за да пусне пилота на Ферари, но веднага след това предприе нова атака.

Макларън казаха на ФИА, че възнамеряват да обжалват решението, като това предстои да бъде потвърдено другата седмица.

Спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг, каза в понеделник, че не смята, че Хамилтън по някакъв начин е получил някакво предимство. Хауг призова тима си да се бори упорито и в Италия.

„Според нас Люис не спечели победата по неправомерен начин” – казва Хауг. „Но ще останем с вдигната глава.”

„Сега очакваме състезанието на Монца идния уикенд – трябва да продължим и да останем фокусирани, тъй като нищо не е решено все още в шампионата.”

Хамилтън не каза много по случая, като не разговаря с пресата на Спа, след като научи, че е бил наказан. В прессъобщение на Макларън обаче той казва, че е дал на Райконен достатъчно място, за да си върне лидерската позиция.