Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отхвърлиха слуховете за връщане с Хонда, готвят се усилено за 2012...

Макларън отхвърлиха слуховете за връщане с Хонда, готвят се усилено за 2012 г.

62
0
Джонатан Нийл,Люис Хамилтън,Марк Уебър,Себастиан Фетел

Управляващият директор на Макларън Джонатан Нийл отхвърли категорично слуховете за това, че тимът може да започне да взима двигатели от Хонда от 2014 г. нататък. В редовното телефонно интервю от Уокинг той заяви, че приказките по този повод са неверни и в тима са напълно удовлетворени от Мерцедес.

Слуховете са крайно преувеличени. Много сме доволни от партньорството си с Мерцедес-Бенц. Всъщност не сме много сигурни откъде тръгна цялата история. Но мога да спра говоренето, като заявя, че сме изцяло фокусирани върху работата си с Мерцедес. Заедно сме от дълго време, спечелили сме много победи и шампионати и се надяваме да продължаваме по същия начин – обясни Нийл. – Мерцедес имат свой отбор и е нормално част от фокусирането им да е точно върху него. За нас най-важното е да имаме добър двигател. В последната квалификация в Абу Даби шест от колите в топ 10 бяха с мотори Мерцедес, а това е крайно удовлетворяващо за тях, както би и трябвало да е. Те са невероятен технически партньор – допълни той.

Макларън, както и повечето им съперници, от месеци са прехвърлили основните си ресурси върху работата по колата за 2012 г. Запитан как в Уокинг мислят да спрат доминацията на Ред Бул, Нийл отговори:

Истината е, че всички ние – останалите – трябва да свършим по-добра работа. Ред Бул направиха автомобил, работещ прекрасно при настоящите правила с точно тези гуми и очевидно са в състояние да извличат максимума от него в последните години. Всеки, който следи спорта ни от по-дълго време, е наясно, че отделни екипи стигат върха, остават там за известно време и след това представянето пада. И това не винаги се дължи на промени в правилата. Понякога съперниците просто ги настигат или има нещо ново в технологиите. Просто трябва да сме бързи от самото начало, за да не губим време в търсене на скорост.

В отбора очакват да са конкурентоспособни на Интерлагос в края на тази седмица, въпреки че нямат някакви сериозни новости по МР4-26. Управляващият директор на отбора е убеден, че Люис Хамилтън си е върнал увереността след победата в Абу Даби и ще е на ниво в Бразилия. Той обърна внимание и на идването на Сам Майкъл, който – макар и все още да не може да носи униформа – се запознава с екипа и начините му на работа. Той заяви, че в Макларън ще дадат достатъчно време на инженера, за да се ориентира преди да поеме поста на спортен директор и преди да започнат да търсят решения от него.