Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отрекоха, че Рон Денис е понижен

Макларън отрекоха, че Рон Денис е понижен

29
0
Рон Денис,Фил Прю

Маклрън отрекоха новината, че Рон Денис е понижен и остава член на борда на директорите на Макларън Груп единствено поради факта, че притежава акции в компанията. Според информация в немското издание Ауто Мотор унд Шпорт 65-годишният англичанин е загубил правата си да гласува заради лошите резултати на автомобилната дивизия. Производството на спортни коли носело само загуби и това била причината за загубата на позиции от Денис.

От Уокинг обаче заявиха пред ВВС, че Денис остава председател на борда и продължава да оглавява Макларън Аутомотив, както и че има пълни права за гласуване. Самият той също отхвърли слуховете за промяна в статута му по начина, по който това бе съобщено.

Денис обясни, че вече няма изпълнителни функции, но това е било заложено в договора му, който тече от 2010 г. насам.

Преди малко повече от три години подписах петгодишен контракт с компанията, като и тогава, и сега съм вторият най-голям акционер в групата с 25%, а притежавам и 15% от автомобилната дивизия. Позицията ми за първите три години бе изпълнителен председател. По моя молба – аз изготвих договора и съответните условия – от януари 2013 г. вече нямам изпълнителни функции. Разликата е, че не нося отговорност за действията на мениджмънта. Председател съм и на двата борда, което ме натоварва с формални задължения, както и акционер със значителен дял – обясни Денис пред ВВС Спорт.

Той призна, че е имало разминаване на мненията на ниво борд, но допълни, че навсякъде по света всичко се обсъжда и някои хора са съгласни с определени мнения, други – не.

– Не е имало каквото и да е предложение за промяна на ролята ми в компанията освен тази, която се случи през януари по силата на контракта ми. Едва ли бих могъл да работя по-упорито, а в момента се занимавам с куп неща – допълни той.

Денис освен това нарече абсурдни предположенията, че се е опитал да измести Мартин Уитмарш от поста шеф на отбора на Макларън във Формула 1.