Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отричат да са знаели за повреда в скоростната кутия на Хамилтън...

Макларън отричат да са знаели за повреда в скоростната кутия на Хамилтън преди старта

81
0
Люис Хамилтън

Повредата в трансмисията, извадила Люис Хамилтън от вчерашната Гран при на Сингапур, няма нищо общо с инцидента му в квалификацията, заяви шефът на Макларън Мартин Уитмарш.

Световният шампион за 2008 г. спечели полпозишъна за 14-тия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012-та и водеше преди в 23-ата обиколка да се случи проблемът със скоростната кутия.

– Повредата в скоростната кутия на Люис бе във вътрешните компоненти. Нямаше и намек за проблем преди състезанието, само няколко подсказващи знака броени обиколки преди да се счупи – обясни техническият директор на отбора Пади Лоу.

Ситуацията в надпреварата моментално предизвика съмнения, че повредата има нещо общо с инцидента на Хамилтън от последната му бърза обиколка, когато докосна стената със задното си дясно колело. След финала обаче Уитмарш бе категоричен, че това няма нищо общо с надпреварата. На въпроса дали е имало проблем, с който е трябвало да се справят до този момент, той заяви:

– Не. Както може би знаете, Люис докосна стената, но мисля, че бе много, много леко. Не смятам, че случилото се в състезанието има нещо общо с това. Може проблемът да е в някакъв материал, но още не знаем. Трябва да открием причината, когато се приберем. Видяхме, че има нещо нередно в самата надпревара и знаехме малко преди да се счупи. Температурите се покачваха и заради това изчезна синхронизацията при смяната на предавките. Наблюдавахме процеса за малко на питуола и за съжаление бяхме доста сигурни, че той няма да стигне до края на състезанието. Люис бе наясно със ситуацията, но не знаеше всичко, което се виждаше на питуола – допълни Уитмарш.

Спортният директор на Макларън Сам Майкъл се присъедини към останалите шефове в твърдението, че отборът не е знаел за проблем преди старта на Гран при на Сингапур.

Различни предупреждения за скоростната кутия са се включвали неведнъж и преди, но реално разбрахме, че нещо е повредено няколко тура по-рано. Понякога тя издържа цялата надпревара, друг път не. Автомобилът бе проверен изцяло след квалификацията и нямаше нищо тревожно – каза той.