Макларън със специално оцветяване за Гран при на Монако

3054
0

Болидите на Макларън ще са със специално оцветяване за Гран при на Монако. Петият кръг от световния шампионат за 2021 г. ще се проведе в края на тази седмица по улиците на Монте Карло. Новите цветове на отбора от Уокинг са в ретро стил и са свързани с историята на тима с един от партньорите му – Гълф Ойл Интернешънъл. Двете компании възобновиха сътрудничеството си през юли 2020 г. Пилотите на отбора Ландо Норис и Даниел Рикиардо ще са с ретро дизайн на каските в княжеството. След това шлемовете ще бъдат използвани за набиране на средства за благотворителност.

„Така отдаваме почит на прочутия дизайн на Гълф“, отбеляза шефът на Макларън Рейсинг Зак Браун. „Ние сме страхотни фенове на смелите и забележителни цветове. Изключителното синьо на Гълф е сред най-обичаните в надпреварите. Дизайнът винаги е бил важен за нас. Това се вижда във всичко, което вършим – от връщането към цвета „папая“ през изключителната ни технологична база. Гордеем се, че продължаваме да работим в същия дух.“

Главният изпълнителен директор на Гълф Ойл Майк Джоунс допълни, че връзките между компанията и Макларън датират още от времето на основателя Брус Макларън – 1968 г.

„Това е едно от най-успешните партньорства в спорта. Много се вълнуваме да отдадем почит на класическия дизайн, при това по време на най-впечатляващото и стилно събитие в календара на Формула 1“, допълни той.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)