Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън подариха тест на Александър Симс

Макларън подариха тест на Александър Симс

39
0
Александър Симс

Състезателят в британската Формула 3 Александър Симс направи тест с автомобила на Mакларън, който спечели титлата във Ф1 през 2008-ма година на пистата Силвърстоун във Великобритания. Сесията бе награда за Симс, съпътстваща приза на клуба на британските автомобилни състезатели (BRDC), който той получи наскоро.

22-годишният лондончанин успя да завърти 16 обиколки в при първия си досег с Ф1 автомобил.

„Това бе най-невероятното преживяване в моя живот. Карал съм някои страхотни коли в състезателната си кариера, но Макларън МР4-23 не може да се сравни с никоя от тях и направо ме отвя.

Първият път, когато дадеш пълна газ с тази кола и след това почувстваш реакциите й при спиране – просто е невероятно. Чак тогава разбираш какво седи под теб.

Веднага щом гумите загряха успях доста бързо да разбера какво точно мога да правя с този автомобил – как  точно отговаря на командите, колко късно може да се спира и т.н.

Искам да благодаря на всички, които направиха този тест възможен. Беше фантастично да работя с тима на Водафон Макларън Мерцедес.

Спокойно мога да кажа, че сега, след като имах възможността да карам Ф1 автомобил, съм дори още по-амбициран да успея да осъществя плановете си и да карам във Ф1 в бъдеще“, заяви ентусиазираният Симс непосредствено след тестовата сесия.