Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън подписа опция за участие във Формула Е

Макларън подписа опция за участие във Формула Е

1503
0
Макларън Рейсинг
снимка: Формула Е

Макларън Рейсинг обяви, че е подписал опция за участие в световния шампионат на Формула Е от девети сезон на първенството – 2022/2023 г. Това е част от продължаващото разрастване на компанията и търсенето на нови платформи за изява в автомобилния спорт. Договорът позволява на Макларън да стане участник или да се откаже от мястото.

Компанията от Уокинг вече има своеобразно участие в шампионата. Подразделението й Макларън Аплайд Технолъджис доставя батериите за автомобилите. Този договор изтича догодина.

„От известно време наблюдаваме отблизо Формула Е. Следим прогреса и посоката на развитие на шампионата“, коментира главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун.

„Тази опция ни дава достатъчно време да преценим дали Формула Е е правилната платформа за Макларън като бъдеща платформа за надпревари.“

Изследването ще включва изискванията за бюджет и конструиране на автомобил от поколението Gen3. Ще се разисква дали да се създаде чисто нов отбор или да се работи с вече съществуващ екип. Ще се обсъжда също така дали хора от екипа за Формула 1 ще се прехвърлят към проекта за Формула Е, ако Макларън реши да участва. Зак Браун отказа да посочи колко е струвало подписването на опцията.

„Това е доказателство за влиянието на категорията ни“, отбеляза основателят на Формула Е Алехандро Агаг. „Някои от най-известните имена в автомобилния спорт вече се състезават във Формула Е. Затова се вълнуваме толкова, че от Макларън Рейсинг решиха да проучат възможността за участие.“