Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън подписа опция за участие във Формула Е

Макларън подписа опция за участие във Формула Е

1432
0
Макларън Рейсинг
снимка: Формула Е

Макларън Рейсинг обяви, че е подписал опция за участие в световния шампионат на Формула Е от девети сезон на първенството – 2022/2023 г. Това е част от продължаващото разрастване на компанията и търсенето на нови платформи за изява в автомобилния спорт. Договорът позволява на Макларън да стане участник или да се откаже от мястото.

Компанията от Уокинг вече има своеобразно участие в шампионата. Подразделението й Макларън Аплайд Технолъджис доставя батериите за автомобилите. Този договор изтича догодина.

„От известно време наблюдаваме отблизо Формула Е. Следим прогреса и посоката на развитие на шампионата“, коментира главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун.

„Тази опция ни дава достатъчно време да преценим дали Формула Е е правилната платформа за Макларън като бъдеща платформа за надпревари.“

Изследването ще включва изискванията за бюджет и конструиране на автомобил от поколението Gen3. Ще се разисква дали да се създаде чисто нов отбор или да се работи с вече съществуващ екип. Ще се обсъжда също така дали хора от екипа за Формула 1 ще се прехвърлят към проекта за Формула Е, ако Макларън реши да участва. Зак Браун отказа да посочи колко е струвало подписването на опцията.

„Това е доказателство за влиянието на категорията ни“, отбеляза основателят на Формула Е Алехандро Агаг. „Някои от най-известните имена в автомобилния спорт вече се състезават във Формула Е. Затова се вълнуваме толкова, че от Макларън Рейсинг решиха да проучат възможността за участие.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.