Начало Други Макларън покани ученици в завода в Уокинг

Макларън покани ученици в завода в Уокинг

108
0
завод, Макларън, фабрика
снимка: Макларън

Макларън покани ученици на възраст от 11 до 16 години в своя технологичен център в Уокинг, за да провокира интересът им към бъдеща кариера в завода. До този интересен начин за стимулиране на млади таланти в инженерната наука се стига заради отлив в последните години.

„В последните две десетилетия се наблюдава един притесняващ отлив на кадри от нашата индустирия“, обясни самият Рон Денис. „Тази притеснителна тенденция трябва да бъде обърната, ако искаме да постигнем стабилно и успешно бъдеще за нашата страна като цяло.

Макларън иска да подкрепи един бъдещ бум в хай-тек технологиите, както и откриването на нови работни места във Великобритания. Надяваме се да вдъхновим бъдещето поколение дизайнери и инженери, за да търсят работа в тези области при нас в Англия.

Не се съмнявам, че израстващите млади инженери, който работят по нашите проекти за спортни автомобили и във Формула 1 ще покажат, че Великобритания разполага с едни от най-големите таланти в инженерните науки и в информационните технологии.“