Начало Други Макларън показа болида на Алонсо за Инди 500

Макларън показа болида на Алонсо за Инди 500

981
0
Макларън Инди 500
Колата на Макларън за 500-те мили на Индианаполис, снимка: Макларън

Екипът на Макларън Рейсинг показа болида на Фернандо Алонсо, с който испанецът ще се състезава в 500-те мили на Индианаполис. Това ще е 103-ото издание на прочутата надпревара, което ще се проведе на 26 май.

Болидът е изграден в Технологичния център на Макларън в Уокинг, като е оцветен в легендарното за тима папая оранжево. Алонсо ще се състезава с номер 66 в чест на първата победа на Макларън в Инди 500. Тя е постигната от Марк Донъхю с болида на Пенске М16 през 1972 г. със същия номер.

„Развълнуван съм, че най-накрая можем да покажем пред света болида с №66, с който ще се състезавам за Макларън в Индианаполис 500 през май месец, каза Алонсо. – В екипа работиха много здраво, за да направят тази кола.

Мисля, че тя изглежда фантастично в тези цветове. Целта ми за състезанието остава същата. Да го спечеля и да постигна Тройната Корона (победи в Гран при на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500).“

Макларън ще участва в състезанието с двигатели на Шевроле. Именно с такъв мотор са спечелени 3 от последните 7 издания надпреварата на прочутия овал в Индианаполис.

Алонсо участва в 500-те мили на Индианаполис за екипа на Андрети Аутоспорт през 2017 г. Той вървеше в челото, преди да получи повреда в двигателя малко преди края.