Начало Formula E News Макларън потвърди втория си пилот във Формула Е

Макларън потвърди втория си пилот във Формула Е

414
0
Джейк Хюз, Макларън
Джейк Хюз, снимка Макларън

Макларън потвърди втория си пилот във Формула Е. Това е Джейк Хюз. Британецът ще си партнира с Рене Раст през сезон 2022-23 в световния електрически шампионат с едноместни болиди.

Хюз ще бъде състезателя с най-малко опит във Формула Е. 28-годишният състезател от Бирмингам бе резерва в екипите на Вентури и Мерцедес. Преди това той участваше в поддържащите серии на F1 Формула 2 и Формула 3.

Сега Хюз получи повишение и ще кара в първата кампания за Макларън във Формула Е. Британският екип заема овакантеното място, оставено от Мерцедес и ще използва задвижващи системи на Нисан. Заедно с него ще бъде трикратният шампион в DTM и бивш състезател на Ауди Рене Раст. Германецът има редица успехи в различни състезания с GT автомобили, както и два подиума в електрическия шампионат. Сега той се завръща във Формула Е с желание да запише още повече успехи.

Отборът на Макларън ще вземе участие в предсезонните тестове на пистата Рикардо Тормо в средата на декември. След това британският отбор ще участва в първата си надпревара във Формула Е, която ще се проведе на 14 януари 2023 г. в Мексико Сити.

„Развълнуван съм да работя заедно с Рене и Джейк през предстоящия сезон 2022-23. И двамата са изключително талантливи състезатели. Мисля, че те ще внесат нещо различно в микса. Рене демонстрира своето състезателно майсторство отново и отново във всички серии, в които се е състезавал досега. Той е не само изключително бърз, но и постоянен. Освен това ма ценен предишен опит във Формула Е, който ще бъде от голяма полза както за отбора, така и за него самия“, обясни директорът на Макларън във Формула Е Иън Джеймс.

„В същото време Джейк е вълнуващ талант, с когото сме работили и преди като наш пилот за развитие. През годините екипът и Джейк изградиха добри взаимоотношения. Това, в комбинация с огромния му талант, ще ни даде предимство през този сезон. Дадохме на Джейк шанс да се докаже на голямата сцена в сезон 9. В допълнение, историята му е идеален пример за развитието на таланта, в което вярваме като екип“, допълни шефът на Макларън.

„Щастлив съм да обявя пълния състав на пилотите за първия ни сезон във Формула Е. Джейк е изключително вълнуваща перспектива в състезанията за едноместни автомобили. Също така Хюз има опит в отбора като пилот за развитие и резервен пилот. Вярвам, че заедно с Рене, който е особено опитен в широк спектър от серии, включително предишен опит във Формула Е. Вярвам, че тази пилотска двойка ще бъде от решаващо значение, за да ни помогне да започнем работа през първия ни сезон в сериите като NEOM McLaren Formula E Team“, заяви изпълнителният директор на Макларън Зак Браун.

„На първо място съм много горд. Освен това се чувствам много привилегирован да стана част от семейството на Макларън Рейсинг, след като ми се даде шанс да представлявам такава престижна марка. Когато се развиват, Макларън беше един от отборите, които ме вдъхновиха да започна да се състезавам. Сега, когато завършвам кръга и сам представлявам отбора във Формула Е, се чувствам наистина невероятно. Очевидно вече съм бил с екипа на Формула Е в друг облик, в който постигнахме страхотни резултати. Сега е хубаво да имам тази връзка и да знам какво се очаква от мен“, сподели Хюз.

„Вълнувам се, че влизането ми в момент, в който Формула Е представя ново поколение автомобил. Чувствам, че това е се като добра възможност и шанс, особено след като съм новак. Вярвам, че се очертава се страхотна година и нямам търпение да започна това пътуване“, добави пилотът на Макларън.

„Радвам се да се присъединя към екипа на Макларън във Формула Е. За мен като фен на състезанията, Макларън винаги е бил изключително привлекателен. Това е емблематично име в моторните спортове с богата история. Затова чувствам привилегирован и горд, че ще мога да представя Макларън във Формула Е през следващия сезон. Вече изкарах един пълен сезон във Формула Е. Честно казано беше страхотно преживяване. След оттеглянето на Ауди почувствах, че още не съм приключил. Радвам се, че сега имам възможност да продължа това пътуване. Изключително съм мотивиран и не се съмнявам, че заедно ще създадем нещо страхотно. Нямам търпение да започна“, заяви Раст.