Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън потвърдиха Магнусен

Макларън потвърдиха Магнусен

48
0
Кевин Магнусен

Екипът на Макларън потвърди, че Кевин Магнусен ще кара за отбора през 2014 г. във Формула 1. Това ще е дебютен сезон за датчанина, който ще е съотборник на Дженсън Бътън. Англичанинът ще е за пета година с тима от Уокинг.

В съобщението на отбора се отбелязва, че при толкова сериозни промени, каквито ще претърпи спортът през 2014 г. – преминаване към 1,6-литрови V6 турбомотори, допълнителни системи и т.н. – опитът на Бътън ще е от особено голямо значение за отбора. 21-годишният Магнусен пък ще добави таланта и ентусиазма си, след като този сезон спечели титлата във Формула Рено 3.5.

Невероятно много се радвам, че ще дебютирам във Формула 1 с Макларън. Ще го кажа възможно най-просто: това е най-добрият отбор. За мен е мечта да карам за Макларън, откакто бях съвсем малък. Няма да преувелича, ако кажа, че съм посветил почти всеки ден от живота си на това да постигна тази цел – да стана пилот на Макларън във Формула 1 – коментира Магнусен. – Уважавам невероятно много всички в екипа и искам да им кажа огромно благодаря, но най-много на Мартин [Уитмарш] и колегите му за това, че ми дават шанс. Няма да ви разочаровам! В лицето на Дженсън пък ще имам идеалния съотборник. Той е невероятно бърз, изключително опитен и много способен от техническа гледна точка. Освен това е световен шампион, какъвто се надявам да стана и аз някой ден и съм решен да науча колкото се може повече от него.

Уитмарш отбеляза, че отборът се радва на присъединяването на Кевин към екипа и че потвърждаването му заедно с оставането на Бътън е поредната крачка към подсилването на организацията преди сезон 2014 г.

Догодина ще се случат най-големите технически промени в F1 от много време насам. Всеки отбор и производител ще се постарае да се адаптира максимално добре към тях. Скоростта на Дженсън, неговите умения и интелигентност отдавна са жизненоважно предимство за Макларън, но талантът му като развоен пилот и безгрешната му обратна информация ще са също толкова важни по време на преминаването към новата, по-сложна формула на следващия сезон. Кевин очевидно е много талантлив и изключително решителен. Имаме големи очаквания за него. Освен това винаги, когато е тествал болида ни за Формула 1, е бил бърз, много методичен, а подаваните към инженерите данни са на високо ниво. Накрая, но не на последно място, искам да благодаря на Чеко [Перес], който се справи добре в един труден сезон. Той е чудесен човек и прекрасен пилот – бърз и борбен, като съм сигурен, че ще гради върху тази стабилна база през 2014-та – допълни Уитмарш.