Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън потвърждават, че Сантандер остават техен спонсор

Макларън потвърждават, че Сантандер остават техен спонсор

44
0

Макларън потвърдиха, че Сантандер ще останат техен спонсор и през 2010 година, въпреки че испанската банка сключи споразумение и с Ферари.

Споразумението на Скудерията със Сантандер е с продължителност от пет години и влиза в сила от следващата година. Това създаде впечатлението, че отношенията между Макларън и испанската банка няма да бъдат продължени.

В последствие обаче новините бяха потвърдени и от Сантандер. По време на общата работа на двете страни Люис Хамилтън спечели световната си титла. Самият британски пилот подчертава, че едни от най-приятните му задължения извън пистата са били свързани с дейностите покрай испанската банка.

И докато логото на банката ще бъде върху пилотите на Макларън и Ферари, то не е ясно дали болидите на някой от отборите ще бъдат също брандирани.

Шефът на Макларън, Мартин Уитмарш, коментира: „Много сме щастливи от факта, че удължихме успешното си глобално партньорство със Сантадер. В ролята си на една от водещите банки със значително присъствие в Европа, Бразилия, Мексико, Чили, САЩ и други страни, Сантандер отлично пасва на Водафон Макларън Мерцедес и нашите триумфи на глобалната сцена на Формула 1.“

Уитмарш подчерта, че не го притеснява фактът,че Сантандер имат отношения и с конкурентите от Ферари.