Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън празнува Гран при №700 в F1 в Корея

Макларън празнува Гран при №700 в F1 в Корея

60
0
Дженсън Бътън

Екипът на Макларън празнува своята Гран при №700 във Формула 1 този уикенд. На всички в отбора се иска да отбележат подобаващо случая, особено като се има предвид победата в предходния старт в Япония. След пет поредни подиума на Дженсън Бътън – последният от тях бе успехът на Сузука – очакванията логично са по-сериозни, обяснява шефът на отбора Мартин Уитмарш:

Постиженията на Дженсън са страхотна награда за него след невероятното му каране, може би едно от най-добрите в кариерата му. Той е във фантастично настроение и знам, че в Корея иска да постигне също толкова хубав резултат. Същото важи и за Люис [Хамилтън]. Той показа в Сингапур и на Сузука, че може да спечели полпозишъна, но поради различни причини не успя. В момента изглежда, че няма никакъв късмет, но това със сигурност скоро ще се промени.

Хамилтън бе втори в миналогодишната Гран при на Корея, забавена и повлияна от сериозен порой. Задържащата се по трасето вода бе основната причина за липсата на много изпреварвания, смята пилотът и се надява, че този сезон това ще се промени.

Бътън от своя страна призна, че миналата година така и не успя да намери достатъчно добри настройки за автомобила си и съответно скоростта му не бе на ниво, а от там и представянето.

Най-важната разлика сега е, че имам доверие на болид си, което съвсем не бе така в предишната надпревара в Корея. Сега МР4-26 е страхотен във всякакви типове завои и се чувствам съвсем удобно, защото усещам къде са границите във възможностите му – допълни Дженсън.