Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън преследват постоянство в работата си при питстоповете

Макларън преследват постоянство в работата си при питстоповете

69
0
Дженсън Бътън

Целият екип на Макларън се вълнува от връщането на работа след много дългата лятна почивка и се надява да продължи чудесното представяне отпреди ваканцията, когато Люис Хамилтън победи в Гран при на Унгария, като определено доминираше през целия уикенд на трасето до Будапеща.

Последното състезание в Унгария бе много удовлетворяващо. Спечелихме 150-ти полпозишън и много се гордеем с това постижение. Люис имаше чудесно темпо с автомобила. Според мен новостите, които извадихме в Германия и Унгария определено върнаха част от конкурентоспособността ни. Не може обаче да приемаме каквото и да е за даденост. Бе прекрасно да видим и Дженсън Бътън на четвърта позиция на грида. Имаме причини да вярваме, че вървим напред, но надпреварата на Хунгароринг бе трудна, каквито ще са и следващите стартове. Настоящият сезон е дълъг и сложен за всички. Мисля, че около Великден бяхме поизостанали като че ли с развитието. През юли и август нещата се промениха, но да видим как ще продължат. Първите 10 автомобила обаче са разделени от 1-2 десети от секундата. За зрителите е страхотнообясни управляващият директор на тима от Уокинг Джонатан Нийл.

Отборът от Уокинг имаше някои особено трудни моменти през първата половина на сезон 2012 г. С много усилена работа обаче тимът се справи.

Отдадеността на всичките ни хора е изключителна – няма друг бизнес, в който да се полага такъв труд – продължи Нийл. – Според мен преодоляхме успешно ситуацията със спиранията в бокса. Хубаво е, че сме бързи в пита, но трябва да преследваме и постоянство в работата си там – няма смисъл да поставиш рекорд от 2,31 сек и след това да правиш изпълнени с проблеми боксове за 6, 7 или 8 секунди. Мисля, че най-удовлетворяващото е нивото на работа в този аспект и постоянно доброто представяне.

Предстоят последните две състезания в Европа – в Белгия и Италия, след което Формула 1 ще пътува до други три континента за останалите надпревари.

– Връщането ни към стартовете е страхотно. Всеки тим е толкова добър, колкото е бил в последното си състезание. Почивката бе наистина много дълга и сега стартираме отново работния цикъл. Предстоят ни вълнуващи надпревари, включително връщане в Съединените щати и всички те без съмнение ще са интересни – убеден е управляващият директор на Макларън.