Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън приемат предложението на ФИА

Макларън приемат предложението на ФИА

25
0

След като ФИА съобщи, че Макларън Мерцедес са поканени на среща със Световния съвет по моторните спортове, отборът потвърди присъствието си. Заседанието ще се проведе на 29 април, сряда.

В заключителни етапи от Гран при на Австралия излезе кола за сигурност, като в един момент Ярно Трули с Тойота направи грешка и излезе при един от завоите. Люис Хамилтън с Макларън го изпревари, но веднага се допита до тима си дали това е правилно или трябва да върне позицията.

И тъй като не е бил сигурен, Хамилтън е намалил и е пуснал Трули. В следствие на това италианецът бе наказан с 25 секунди, което го свали от трето на 12-то място. По време на среща със стюардите обаче Хамилтън и спортният директор на Макларън, Дейв Райън, са били категорични, че този ход не е бил умишлен.

Няколко дни по-късно бе представена радио комуникацията на тима на Макларън, в резултат на което се оказа, че Хамилтън и Райън са лъгали. Така Трули си върна третото място, а Хамилтън бе дисквалифициран. След това базираният в Уокинг тим бе поставен в много неприятна позиция, като Хамилтън се извини на няколко пъти и обясни, че е следвал заповедите на Райън.

Междувременно от тима на Макларън също така потвърдиха, че Дейв Райън официално е напуснал екипа им.