Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън работят по тазгодишния болид с оглед на 2014 г., очакват Пирели...

Макларън работят по тазгодишния болид с оглед на 2014 г., очакват Пирели да остане в F1

38
0
Дженсън Бътън

Макларън работят по тазгодишният си болид с поглед към следващия сезон, заяви управляващият директор на екипа Джонатан Нийл. Той допълни, че не очаква тимът да вземе победа тази година.

Честно казано, това би било истинско предизвикателство. Областите от автомобила, по които работим, с директно или косвено свързани с 2014 г. Повечето отбори понастоящем прехвърлят – освен ако вече не са го сторили – по-голямата част от ресурсите си към проектите за догодина. Август почти свърши, така че ни остават четири месеца. През тях трябва да се свърши много работа и според мен е неизбежно фокусът все повече да се прехвърля върху 2014-та – обясни Нийл.

Той каза също така, че екипът не е извлякъл максимума от пакета новости, които бяха въведени в Унгария:

Имаме още по какво да се трудим и ще го сторим на Спа и Монца. Но става дума не за конкретни, специфични за тези писти неща, а за цялостно развитие на болида. Спа е фантастична писта, пилотите винаги се вълнуват, отивайки там, но тя е и много трудна. От видяната прогноза мога да кажа, че има шанс квалификацията и състезанието този уикенд да са на мокро трасе. Сложно е и смятам, че никой не отива на Спа напълно уверен. Според мен едва ли ще успеем да сме в челото, но се надяваме на още една крачка напред.

Нийл сподели още, че очаква Пирели да останат във Формула 1 и да продължат да доставят гуми на отборите от Гран при.

Намираме се на етап, когато предполагаме – не знам дали с основание или не, че процесът някак си ще продължи с Пирели. Ако това наистина е така, то ще разполагаме с гуми за аеротунела и спецификации за догодина, които ще подпомогнат развитието на колата ни. Ако се случи промяна по-късно, ако някой влезе в спорта в последния момент, то ние ще работим с избрания от ФИА доставчик. Но мисля, че за всички екипи – не само за Макларън – е важно да разберем какви ще са гумите, тъй като това влияе върху някои от решенията за колите – заяви той.