Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън разчитат да запазят в Малайзия темпото от Австралия

Макларън разчитат да запазят в Малайзия темпото от Австралия

46
0
Дженсън Бътън

Екипът на Макларън разчита да запази темпото си от Гран при на Австралия и в следващия кръг в Малайзия. Отборът приключи уикенда в Мелбърн с второ и шесто място след особено трудни зимни тестове и сега ще надгражда върху скоростта си.

Сепанг е писта, която наистина обичам – призна Люис Хамилтън. – Широка, бърза, с някои сериозни високоскоростни завои, където може да се навакса време, ако не си успял да накараш колата да работи на максималния си потенциал. След демонстрираното в Мелбърн темпо мисля, че можем да имаме още едно чудесно състезание в Малайзия. Албърт парк е страхотно трасе, но на конфигурация като тази на Сепанг разликите между автомобилите би трябвало да станат по-ясни. Нямам търпение да използвам KERS-а и подвижното задно крило – бързата смяна на посоката е феноменална и според мен тези ще направят колите невероятни за управление, особено в квалификацията – каза още той.

Отборът е прегледал ситуацията с пода на колата му в Мелбърн, когато се счупи предната част от него и това повлия върху поведението на МР4-26.

Изглежда сплитерът се бе строшил и повредите изглеждаха доста зле в края на надпреварата. Беше чудесно да видим, че колата издържа на такъв тип проблеми, но въпреки всичко се надявам на по-лека в това отношение надпревара в Малайзия следващата седмица! – заяви Хамилтън.

Дженсън Бътън от своя страна имаше по-малко късмет от съотборника си на Албърт парк, но и неговите спомени от Сепанг са добри:

В началото на кариерата ми във Формула 1 Гран при на Малайзия бе едно от най-новите състезания в календара, но сега е нещо много познато и любимо. Мисля, че пистата Сепанг определено се подобрява с времето – някак си уляга. На това трасе е необходима много ефективна кола – завоите са сериозни и наказват липсата на аеропритискане. След Мелбърн, където болидът бе наистина много стабилен, нямам търпение да видя как ще се представи в Малайзия.

Световният шампион за 2009 г. отбеляза колко изтощаваща е надпреварата на трасето до Куала Лумпур за пилотите, както всъщност и всички останали сесии.

Докато не си бил там, не можеш всъщност да разбереш, че е като в пещ. Това е най-трудното от физическа гледна точка състезание. Там добрият фитнес от зимата върши работа. Иначе спечелих на Сепанг през 2009 г. във възможно най-лошите условия, които съм преживявал в състезателен автомобил. На места беше все едно караш през река! Каквото и да е времето тази година, смятам, че можем да направим още един добър уикенд – каза англичанинът.