Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън разчитат на високо темпо на развитие през зимата

Макларън разчитат на високо темпо на развитие през зимата

55
0
Карен Хамилтън,Люис Хамилтън

Макларън разбраха още през миналата зима, че шансовете им за титлите са минимални. МР4-26 имаше концептуални проблеми в задната част и бе далеч за д RB7 при старта на сезона. Екипът от Уокинг все пак успя да навакса доста от изоставането си през сезона, но титлите си останаха при същия собственик, както и през миналата година. Ето защо, от Макларън не искат да повтарят същата грешка и през тази година. Дори на тестовете за млади пилоти, освен Оливър Търви в болида на отбора се качи и вече не много младия Гари Пафет. Работата му бе свързана директно с разработките за следващия сезон.

Борда на директорите отдавна заяви ясно, че иска през зимата да се направят правилните стъпки, за да не бъде пропуснат отново старта на сезона.

„Трябва да сме бързи още в самото начало на следващия сезон“, заяви Джонатан Нийли пред Аутоспорт. „Доказахме, че темпото ни на развитие е по-добро от това на всички останали. Затова и в края на сезона сме много близо до конкурентите ни. Спечелихме няколко победи и освен това постоянно бяхме на подиума. Въпреки това, свършената работа не бе достатъчна за титла и това малко или много ни разочарова.“

Правилата за следващата година остават непроменени. Единствената промяна е забраната на обдухването на дифузьора, заради което ауспусите отново ще трябва да бъдат изнесени в горния заден край на кутиите на радиаторите. Това ще означава сериозна загуба на аеродинамично сцепление, което по един или друг начин ще трябва да бъде възстановено. От Макларън вече обявиха, че едва 6% от тазгодишната кола ще бъде използвана в МР4-27.

„Правим нова кола всяка година, независимо от това дали правилата се променят или не“, продължава Нийли. „Само 6% от колата, която победи в Абу Даби ще се използват за следващата година, който за първи път ще бъде тестван на 1 февруари 2012 г. Развитието при нас върви с високо темпо и от нас зависи да дадем на пилотите добър материал, с който да могат да работят. Смятам, че Дженсън и Люис, като световни шампиони, заслужават най-доброто. Затова нашата цел е да наложим високо темпо на развитие през зимата, което да ни позволи да им дадем най-доброто.

Това е отборно постижение. За нас работят стотици хора, който се радват на всяка победа и допринасят за нея. Големите пилоти се нуждаят от силни коли. Именно това е нашата работа, да разработваме такива и да екипираме пилотите си с тях.“