Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън разкри цветовата схема за 2024 г. и обяви кога ще представи...

Макларън разкри цветовата схема за 2024 г. и обяви кога ще представи MCL38

1999
0
Макларън MCL38
снимка, Макларън

Макларън разкри цветовата схема за 2024 г. Отборът от Уокинг публикува кратък видеоклип в социалните мрежи, на който се видя новото оцветяване. Макларън също така обяви, че ще представи новата кола MCL38 на 14 февруари.

Макларън направи промяна в процеса на стартиране на новия сезон в F1. В предишните години екипът разкриваше едновременно ливреята и стартовата спецификация на новия си дизайн

Сега Макларън избра да покаже променената си цветова схема в опит да увеличи маркетинговия си потенциал. Януари е период от годината, когато новините за премиерите на нови автомобили са сравнително малко. В същото време през февруари са датите за представяния на всеки един отбор от F1.

Разцветката на MCL38 в общи линии е подобна на тази, която McLaren използва, откакто премахна голяма част от първоначалната цветова схема на MCL36 от 2022 г. Това беше направено в опит да се спести тегло.

В сравнение с автомобила от 2023 MCL60, новата ливрея има повече оранжево на предното крило и на задната част на капака на двигателя. Геометричната наклонена черта пък преминава в черни сайдподове по-напред. Това е взаимствано от специалната окраска, която Макларън използва по време на състезанията в Сингапур и Япония.

Светлосините акценти, които се появиха на последните два автомобила на Макларън сега са премахнати. Тимът избрал по-тъмно синьо. То е по-скоро подобно на това, което използваше в годините до 2022 г.

Макларън отдаде чест и на класическите разцветки, използвани през първото десетилетие на новия век. Това се вижда в хромираните табелки с номера на пилотите Ландо Норис и Оскар Пиастри. Те ще бъдат използвани върху носа и капака на двигателя на автомобила на отбора за 2024 г.

Самият дизайн на Макларън MCL38 ще бъде разкрит на 14 февруари. Междувременно името на автомобила ще възстанови системата за номериране, използвана преди това през 2023 г. В този случай Макларън празнуваше 60-годишнината от основаването на отбора. Британският екип обаче ще пропусне MCL37 и се прехвърля директно към MCL38.

Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун заяви, че екипът му се да представи разцветката си за 2024 г. преди всички останали. Американецът също така изложи мнението си за предстоящата кампания, както и за причините, поради които са направени промените в цветовата схема.

„Чувствам се уверен. Мисля, че всички мъже и жени в Макларън свършиха фантастична работа след края на сезона“, сподели Браун.

„Разбира се, развитието ще продължи, така че не сме приключили. Току-що приключихме с нашата стартова спецификация на автомобила. Очакваме да продължим подобрението през годината. Смятам, че автомобилът изглежда впечатляващо. Той е в отговор на обратната връзка, която получаваме от нашите фенове. “

„Очевидно цветът на папая е много важен за нас. Точно затова искаме да сме сигурни, че сме много отличителни- когато видите нашия автомобил, ще знаете, че това е Макларън.  След това, разбира се, имаме най-големия набор от търговски партньори.  Искате да имате автомобил, който е забележителен. В него има логата на Chrome и Cisco и OKX и т.н. [ които могат да се видят и] да изскочат от състезателния автомобил.“

„Аз съм толкова развълнуван да видя Ландо [Норис] и Оскар [Пиастри] в нея. И двамата са напълно презаредени и са готови за екшън“, добави главният изпълнителен директор на Макларън.

Макларън стана осмия отбор, който обяви кога ще представи колата си за сезон 2024 в F1. Това вече го сториха от Ферари, Астън Мартин, Уилямс, Заубер, Мерцедес, Алпин и Ред Бул.