Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън решени да постигнат успех у дома

Макларън решени да постигнат успех у дома

55
0

Твърдо решени да постигнат успех у дома са от екипа на Макларън. Гран при на Великобритания е особено важна за целия отбор и в частност за двамата пилоти. Дженсън Бътън и Люис Хамилтън с нетърпение очакват началото на уикенда, след като през изминалия вече се срещнаха с феновете си по време на фестивала на скоростта в Гудууд и се подготвяха за Силвърстоун.

– Да се състезаваш пред домашната си публика е едно от най-вълнуващите неща за който и да е автомобилен състезател – заяви Бътън. – А надпреварите на Силвърстоун винаги са невероятно преживяване: присъстват страшно много хора, всички са наясно какво се случва, а ние получаваме толкова мотивация и подкрепа, колкото никъде другаде на земята. Обожавам това. Цялото събитие е като фестивал на автомобилния спорт с великолепна атмосфера, срещах хора, подкрепяли те през цялата ти кариера и всичко е страхотно.

Силвърстоун е в нов вариант след извършена през последната година реконструкция и екипите Формула 1 за първи път ще се запознават с промененото трасе.

– Най-голямото неизвестно тази година е, разбира се, новата конфигурация на пистата. На хартия изглежда като че ли сме запазили повечето класически завои, а това е важно. Загубили сме Бридж, но все още имаме Копс, Бекетс и Стоу, а това е страхотно. А и е забавно да се запознаваш с всяко ново трасе. И макар да пристигнах на Силвърстоун като лидер в шампионата миналата година, все още не съм печелил състезанието. Сега съм втори в подреждането и не мога да се сетя за нещо по-хубаво от това да взема победа пред сънародниците си – това би било изумително – каза още Дженсън.

Хамилтън подкрепи съотборника си, допълвайки, че отборът наистина иска да успее в домашната надпревара.

– След като през по-голямата част от 2009 г. бяхме извън борбата, всички са страшно надъхани, особено за този уикенд. Не сме се състезавали на тази конфигурация на Силвърстоун. Погледнах картите и някои записи, като харесах видяното. А да съм начело в класирането за шампионата точно по време на тази Гран при, е невероятно усещане. Отивам на Силвърстоун твърдо решен да постигна страхотен резултат, да накарам 100 000 души да се гордеят с нас – каза още Люис.