Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън с допълнителни нови елементи за MP4-27 в Унгария

Макларън с допълнителни нови елементи за MP4-27 в Унгария

42
0
Люис Хамилтън

Макларън ще има още нови елементи за MP4-27 по време на уикенда за Гран при на Унгария към вече въведените в Германия. На Хокенхайм екипът извади сериозно количество и доста големи промени по автомобила, сред които най-видими бяха променените кутии за радиаторите и изпускателната система. Скоростта на колите на Люис Хамилтън и Дженсън Бътън очевидно се подобри и сега тимът се надява тази тенденция да продължи и на Хунгароринг.

На пистата до Будапеща ще бъдат изпитвани аеродинамични новости.

Имаме още нови неща за Унгария. Компонентите ще бъдат изпробвани там, както и след това на Спа. За Монца вероятно ще имаме специфичен пакет и след това сме планирали още нови елементи за Сингапур. Това е програмата – обясни спортният директор Сам Майкъл. – Направихме голяма стъпка напред на Хокенхайм, това е безспорно. Състезателното ни темпо бе добро, а това в квалификацията щеше да е страхотно, ако бе сухо. Убеден съм, че ще сме на ниво в Унгария – допълни той.

Бътън и Хамилтън имаха проблеми със загряването на гумите в Q3, но Майкъл е сигурен, че на суха писта екипът има шанс за победа. Той е убеден също така, че Макларън MP4-27 бе най-бързия болид от всички в Германия, но призна, че може би няма да бъде намерено бързо решение за грижите на мокро трасе.

Справянето с проблемите, появяващи се на мокра писта, е доста трудно, особено когато си с непостоянно представяне. Условията не са еднакви на отделните трасета. Има други фактори. На Спа може да имаш грижи със загряването, но там всичко е много натоварено – допълни Майкъл.