Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън с нулеви вредни емисии

Макларън с нулеви вредни емисии

60
0
завод, Макларън, фабрика
снимка: Макларън

Макларън станаха първият отбор с нулеви вредни емисии за годината, съобщиха от тима. В Уокинг работят по специална програма от години, за да намалят максимално негативния ефект от работата си и вече могат да се похвалят с наистина добри резултати.

В технологичния център на екипа бе въведена серия от мерки, целящи елиминирането на повече от 1500 тона въглероден двуокис. Шофьорите на камионите преминаха специални курсове за по-икономично управление на транспортьорите. Всяко возило е оборудвано с техника за наблюдение така, че да се оптимизира всеки аспект от използването им. След всичко това в Макларън са с най-добри показатели не само сред отборите във Формула 1, но и спрямо доста от автомобилните производители като цяло.

Вредни емисии обаче се създават от всички човешки дейности, така че Макларън трябваше да се погрижат чрез купуването на така наречените carbon credits, за да ги елиминират изцяло. Със същата цел бяха разгледани и различни проекти. В крайна сметка в Уокинг се спряха на две инициативи: за хидроелектричество в Индия и Бразилия.

Едновременно съм удовлетворен и горд от факта, че Макларън са първият Формула 1 отбор с елиминирани вредни емисии – заяви шефът на екипа Мартин Уитмарш. – Това е сериозно постижение и е резултат от упоритата работа на много хора, както и доказателство за философията ни за непрекъснато подобрение на работното място.