Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън с проблеми в най-бавните участъци и с трудности при загряването на...

Макларън с проблеми в най-бавните участъци и с трудности при загряването на гумите

60
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън даде четвърто време в днешната квалификация за Гран при на Монако, но ще стартира от трета позиция заради наказанието на Михаел Шумахер (Мерцедес), който бе най-бърз по улиците на княжеството. Англичанинът заяви, че е имал добро усещане през целия уикенд, но днес следобед карането било наистина много трудно.

Всъщност това бе една от най-трудните ми квалификации от доста време насам – продължи Хамилтън. – А пред мен има двама страхотни пилоти, които изобщо няма да направят живота ми по-лесен утре. Да съм едно място по-напред заради санкцията на Михаел е жив късмет. Днес имахме грижи по трасето, особено в най-бавните му части. Трудно вкарвахме гумите в работна температура и съответно нямахме нужното сцепление. Въпреки всичко сесията бе невероятно забавление и наистина й се радвах. Особено на факта, че подобрявах времето си с всяко излизане. Ако направя добър старт, изведнъж може да се окажем в битка за победата. Всичко може да се случи в Монако, така че ще дам максимума от себе си – каза още световният шампион за 2008 г.

За разлика от него съекипникът му Дженсън Бътън така и не настрои добре автомобила си и не спря да се оплаква. Той изобщо не стигна до Q3 и даде 13-о време, но ще стартира 12-и заради наказанието на Пастор Малдонадо (Уилямс).

В Монако квалификацията е най-важна, а аз нямах достатъчно скорост този следобед. Колата вървеше добре сутринта, изглеждахме силни, но не реализирахме това в добро време в най-важния момент. Странно е, тъй като на моменти върви, в други не. Надявам се темпото да е по-добро в надпреварата, но тук е особено сложно да се изпреварва. Досега финиширал в зоната на точките три пъти в Монако, класирайки се първи, втори и трети. Надявам се да съм на някоя от тези позиции и утре! – коментира Бътън.