Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън са “в добра форма”

Макларън са “в добра форма”

30
0

Най-доброто време в петъчния ден отиде при Кими Райконен и отбора на Ферари, но въпреки това съперниците от Макларън смятат че ще бъдат достатъчно конкурентноспособни през този уикенд и гледат оптимистично в бъдещето, надявайки се да победят “червените” у дома.
Люис Хамилтън завърши на четвърта позиция във втората свободна тренировка, като изостана само с 0,122 сек от победителя Райконен. Неговият съотборник Хейки Ковалайнен пък остана седми с изоставане от малко повече от половин секунда.
“Заради силния дъжд сутринта направих само една инсталационна обиколка”, обясни Хамилтън. “Следобед трасето в началото бе мокро, след това обаче пистата изсъхна учудващо бързо. Затова и направих първото си излизане едва половин час след началото на сесията. В крайна сметка останах доволен от постигнатия напредък.”
“Радвам се че поне в края успяхме да направим няколко обиколки на суха писта”, разказа от своя страна Ковалайнен. “Времето сутринта бе направо невероятно. Обикновено тук на Монца грее винаги слънце и температурите са високи, но не това бе случая днес. Заради дъжда не успяхме напълно да изпълним програмата си, но това важи и за останалите. Така че в третата тренировка утре сутринта ни чака много работа.”
“Заради дъжда днес сутринта не успяхме да работим въобще, но по време на тестовете натрупахме важна информация, така че това едва ли ще е проблем”, сподели впечатленията си Рон Денис. “След обед бяхме с много гориво на борда, за да уточним настойките за състезанието и да изберем необходимите гуми за неделя. Постигнахме добър напредък и смятаме, че сме добре подготвени за остатъка от уикенда.”
“Докато сутринта ни заля потоп и боксовете практически бяха под водата, следобед времето бе благосклонно към нас”, направи своята равносметка и спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг. “Подходихме консервативно към тренировките и се концентрирахме върху подготовката в състезанието. Наблюдавайки дългите излизания на пилотите на пистата, не успях да забележа да има по-постоянен от Люис. Хейки от своя страна подобряваше непрекъснато представянето си и смятам, че нашият отбор ще се представи много добре тук на Монца.”