Начало Избрани Макларън със специална ливрея в Абу Даби

Макларън със специална ливрея в Абу Даби

630
0
Макларън MCL36
снимка, Макларън

Макларън ще бъде със специална ливрея във финалния състезателен уикенд в Абу Даби. Новата разцветка на британския екип е дело на ливански артист и е част от кампанията „Drive by Change.“


По време на миналогодишното състезание на пистата Яс Марина, Макларън стартира кампанията Driven by Change заедно с един от ключовите си спонсори Vuse. Отборът от Уокинг реши да предостави платформа на по-малко известни творци от Близкия Изток.

Макларън реши работи с ливанската художничка Анна Тангълс. Тя придаде нов облик на автомобила MCL36 специално за Гран при на Абу Даби. Запазвайки традиционния цвят на автомобила, който е комбинация между синьо и папая, работата на Тангълс се появява върху страничните носачи и предното крило с накъсани, плавни форми. Всички те се преплитат, за да придадат по-свеж вид на специалната разцветка на автомобилите на Макларън.

Моделите заменят обичайните блокови цветове, които се използват в автомобила, като същевременно са в унисон с по-широката ливрея и дизайн. Специалната разцветка бе показана в сряда вечерта на остров Яс в Абу Даби. В края на този уикенд тя ще се появи на автомобилите на Ландо Норис и Даниел Рикиардо. Опитният австралиец ще направи последния си старт за Макларън.

„Като фен на F1 през целия си живот, никога не съм вярвала, че един ден моите творби ще бъдат показани в някоя Гран при. Всичко това е благодарение на Driven by Change“, сподели Тангълс.

„Посвещавам свободното си време на обучението и насърчаването на други творци, особено на жени от Близкия изток. Освен това им помагам да разгърнат страстта и уменията си. За мен е привилегия да бъда част от общност, която подкрепя същата амбиция за предоставяне на повече възможностти на недостатъчно представените творци“, добави ливанската художничка

„За нас е удоволствие да представим за пореден път дизайн на изгряващ художник върху нашите състезателни автомобили и да подкрепим творчеството заедно с Vuse. Анна Тангълс създава зашеметяващи произведения на изкуството. Също така тя ма силна история, която перфектно въплъщава духа и ценностите на кампанията Driven by Change. Инициативата изгражда наследство. Ние с радост ще продължим да го развиваме, използвайки нашата глобална платформа. По този начин ще можем да засилим таланта на нововъзникващите творци.“

Това не е първият случай, в който Макларън използва специална разцветка в Абу Даби. Миналата година екипът от Уокинг бе с ливрея, дело на базираната в Дубай художничка Рабаб Тантауи. Този уикенд британският екип ще предостави един от автомобилите си на звездата от Индикар Пато О’Уорд.