Начало Избрани Макларън със специална разцветка на MCL60 във Великобритания

Макларън със специална разцветка на MCL60 във Великобритания

546
0
Макларън MCL60
снимка, Макларън

Макларън ще използва специална разцветка във Великобритания. Вчера отборът и неговият основен партньор Гугъл разкриха специална хромирана ливрея, която ще бъде върху двата болида MCL60 по време на домашната Гран при на Великобритания, която се провежда тази седмица.

Хромираната разцветка е в чест на любимия на феновете дизайн на Макларън, който отборът носеше от 2006 до 2014 г. Ерата на хрома в тимасе определя от съдбоносния успех на Люис Хамилтън в световния шампионат за пилотите през 2008 г. Именно това е годината, в която Гугъл пуска на пазара своя новаторски, супер бърз браузър Chrome

Google Chrome се използва в цялата дейност на екипа. Той подпомага работата както на пистата, така и в технологичния център на Макларън. Подобно на F1, браузърът е фокусиран върху скоростта, надеждността и сигурността. Марката Google Chrome е начело на пренасянето на разцветката за Силвърстоун, за да свърже феновете на Макларън с емблематична ливрея в историята на отбора.

Тази ливрея е част от продължаващите чествания на 60-ия рожден ден на Макларън. В рамките на този юбилей, отборът от F1 и този от Индикар се върнаха към други наследствени окраски. Става въпрос по-специално за емблематичното постижение „Тройна корона“. Макларън използваше специална разцветка на своите болиди за стартовете в Монако и Испания, както и в Индианаполис 500.

През целия състезателен уикенд за Гран при на Великобритания и двата състезателни автомобила MCL60 ще бъдат с ливреята на Гугъл Хром. Ландо Норис ще отпразнува завръщането на този цвят със специален дизайн на каската и поръчкови ботуши. Както Ландо, така и съотборникът му Оскар Пиастри също ще носят специални състезателни костюми.

Специалната ливрея беше представена вчера. Това се случи на специално събитие за медиите в технологичния център на Макларън в Уокинг. На него което присъстваха Норис, Пиастри, както и главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун

„Не е тайна, че феновете на състезанията обичат класическата хромирана ливрея на Макларън. Google Chrome искаше да върне елементи от тази емблематична ливрея, за да отпразнува историята на нашия отбор в Гран при на Великобритания. Развълнувани, че можем да дадем на нашите фенове това, което искат“, сподели Зак Браун.

„Сигурен съм, че тази окраска ще върне страхотни спомени на много от нашите фенове. Честно казано нямам търпение да я видя на пистата по време на домашното ни състезание“, добави главният изпълнителен директор на Макларън.

„За екипа на Гугъл Хром беше привилегия да работи с Макларън по връщането на елементи от емблематичната ливрея, които да вдъхновят това превъплъщение. Бяхме възхитени от реакцията на феновете на брандираните капаци на колелата, с които представихме партньорството си миналата година. Сега Google Chrome връща един класически цвят на Макларън за домашното му състезание. Очакваме с нетърпение Силвърстоун. Надяваме се всички фенове на този отбор да се насладят на един наистина вълнуващ състезателен уикенд“, каза вицепрезидентът на отдела за глобален маркетинг на Гугъл Ник Дрейк.